Talo alkaa olla siinä vaiheessa, että pintamateriaaleja ja sisustusvaihtoehtoja tulee mietittyä päivittäin. Samalla on iskenyt tajuntaan sekin, kuinka paljon nämä pari asiaa vaikuttavatkaan lopulliseen rahan menoon. Pintamateriaalien valinnalla voi joko säästää tai tuhlata kymmeniätuhansia euroja. Ja mikä siinä onkaan, että useimmiten tekisi mieli juuri sitä kalleinta vaihtoehtoa...

Jossakin on pakko kai tinkiä. Himoitsemamme yksisauvainen saarniparketti saattaa sittenkin vaihtua kolmisauvaiseen. Laminaattiin ei silti suostuta missään nimessä vaihtamaan. Mikään ei ole inhottavampaa kuin koiran kynsien rapina yöllä laminaatilla, tai vanhan koiran liukastelu sillä... parketilla siis mennään. 

Valoihin meillä uppoaa aika paljon rahaa, mutta toivoa sopii, että ledit kestävät vuosia ja taas vuosia... Laatat on vielä suurelta osin valinnassa, mutta eiköhän niistäkin kohtuuhintainen kokonaisuus saada kasaan.

Kastellin arvioima budjetti tälle talolle oli 253000e, josta tosin puuttui vielä maalämpö, joten oikeampi arvio olisi varmaan sitten ollut 260 000 e. Näyttää siltä, että tämän alle päästään ja reilusti! Tosin ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa...  

Matkan varrella on säästetty monissa asioissa. Suurin kiitos kuuluu ahkerille auttajille! Kiitos Paavo, Pirjo, Masa, Eija ja Seppo! Apunne on ollut korvaamattoman arvokasta!

Ja tulipahan vielä mieleen yksi olennainen säästökohde, valitse Starkki K-Raudan sijasta. Täällä Starkin ja K-raudan etäisyys toisistaan on ehkä 300 metriä, mutta tuolla matkalla hinta yleensä kolminkertaistuu... (!) Tosin K-raudat ovat yrittäjävetoisia, joten tilanne voi toki olla toinen muissa K-raudoissa, joten eipä yleistetä. Mutta hintavertailu kannattaa.