Ulkona +30 C, hiostavan helteistä, mitäköhän tekis? No tietysti lähdetään raksalle asentamaan parkettia lattiaan. Muutamien tuntien uurastuksella tuo meidän ns vierashuone sai parketin, enää sieltä puuttuu listat ja pistorasiat yms, ja ensimmäinen huone on valmis!

Parketti tilattiin www.erikoisparketti.fi :stä ja täytyy myöntää, että pikkasen yllätyttiin parketista, kun asennus alkoi. Vaikkakin aina sanotaan, että näytepala ei välttämättä vastaa koko totuutta, kun puussa on vaihtelua, niin kyllä meille ainakin oli sattunut TODELLA tasalaatuinen ja ennen kaikkea VAALEA parketin näytepala. Kyseessä siis valkomattalakattu saarniparketti. Tuo parketti on meinaan todella paljon tummempi, kuin meidän näytepala, itseasiassa näytepalaa vastaavaa kohtaa on tuosta edes vaikea löytää...

Laatathan tietysti valittiin näytepalan perusteella, joten jouduttiin siinä vähän jopa miettimään, että miltäs ne meidän laatat nyt näyttääkään tuon parketin kanssa. Mutta onneksi ne nyt kuitenkin menee.

Mutta siitä huolimatta, ettei parketti nyt ole ihan sellainen, kun oltiin ajateltu, on se kuitenkin ihan kivan näköinen. Itse asiassa tuo tuommoinen "loimuileva" väri tekee siitä ihan lämpimän ja kodikkaan oloisen. Joten parketti kuitenkin hyväksytty, eikä sitä heitetä kaatopaikalle... eli mitään katastrofia ei kuitenkaan ole loppujen lopuksi käynyt.