Tämän viikon suunnitelmat menivät aika totaalisesti pieleen helteen takia. Kun ulkona paahtaa aurinko +30 C lukemilla, ei välikatolle ole mitään asiaa. Se taas tarkoittaa sitä, ettei hommat ole edistyneet meidän osalta ollenkaan muuttoa ajatellen. Ollaan kyllä esimerkiksi maalattu taloa ja puuhattu jos jotakin muutakin, mutta ikävä totuus on se, ettei talon maalaus tuo meidän muuttoa yhtään lähemmäksi. Muuton kannalta kun ei ole oleellista onko talo maalattu vai ei, sen sijaan olisi aika oleellista, että iv -hommat olisi tehtynä ja talo sisältä asuttavassa kunnossa. (Ja toim.huom. Tämä ei tarkoita, ettemmekö olisi kiitollisia kaikille maalauksessa auttaneille!)

Mutta onneksi tänään lämpötila laski +22 lukemiin, ja mies on puurtanut koko päivän iv-eristysten teippailujen parissa. Itseäni on tänään turhauttanut tavallistakin enemmän, etten pääse miestä tässä(kään) asiassa auttamaan, kun omat käteni ovat sidottuna tuohon meidän 6 kuukautiseen neitokaiseen. Niinpä mies puurtaa iv-hommien parissa, ja itse voin lähinnä huolehtia ruoka- ja kahvipuolesta. Jälkikäteen ajateltuna olisi tässäkin asiassa pitänyt pitää oma päänsä, ja palkata ammattilainen tekemään tuo iv-homma kokonaisuudessaan. Olisi ehkä mennyt vähän rahaa, mutta olisipa mies säästynyt tuolta inhottavalta hommalta ja voisi vaikka saman ajan kuluttaa nyt kaappien kasaamiseen. Mutta lisätäänpä iv -hommien teettäminen ammattilaisilla listaan nimeltä "Mitä teemme erilailla sitten seuraavassa rakennusprojektissa?". Tosin tuo pitkä lista saattaa olla hieman turha, koska tarkoitus on, että tämä on ensimmäinen ja viimeinen talo, jonka rakennamme itse.

Sähkäri on kuitenkin edesauttanut tulevaa muuttoamme paljon. Sai tehtyä lähes kaikki sähköhommat, vaikka jonkin verran vielä uupuukin. Esimerkiksi kaikkia lattialämmityksen termostaatteja ei saanut paikoilleen, koska firma, jolta lattialämmitys on tilattu, ei saanut toimitettua niitä. Ovat kuulemma varastossa, joka on lukossa, ja jonka avain on hukassa...

Takan takana olevalla seinällä on kaikki valot paikallaan.

Ja olkkarissa on kaikki ledit paikallaan. Tykkään kovasti, hyvä valinta. Näissä on siis himmennin, joten voi säädellä kirkkautta fiiliksen mukaan. Himmennin tuli myös takkahuoneen ledeihin, ja saunassakin moinen on. Olkkarissa ledit näyttää tältä. Ovat "neliörakennelmassa", mikä ei kovin hyvin kuvasta tule esille.

Ruokapöydän ympärillä  ja keittiössä on samoja ledejä.

Ja lähikuva valosta.

Takkahuoneessakin on valot paikallaan. Kauempaa otettu kuva olikin heilahtanut pahasti (sitä se vauva sylissä kuvaaminen teettää...), joten julkaistaanpa ainoastaan lähikuva, vaikkei se oikein kuvastakaan sitä, miltä valot paikallaan näyttävät.

Kodinhoitohuoneeseen tuli ihan loisteputkivalo. Melko tavallinen, mutta hoitaa varmasti hommansa tuossa tilassa. Ja kuten kuvasta näkyy, lattia on nyt saumattu, joten kodinhoitohuone huutaa kalusteitaan. Ja kodinhoitohuone ei muuten ole vinossa, vaikka kuva onkin. Jälleen palataan siihen vauva sylissä kuvaamiseen...  Takaseinä on maalattu takorauta-värillä. Päädyimme siihen, että kaappien välitila saa olla maalattu laattojen sijaan. Vettäkään kun ei kuitenkaan tuossa käsitellä.

Sisälle tuli muuten aika kivasti valoa, ja kämppä alkoi näyttää vähän vähemmän raksalta ja vähän enemmän kodilta, kun poistin muovit ikkunoista. Kyllä se sieltä valmistuu, vaikkei aina siltä tunnukaan...