Mies ja isänsä saivat perjantaina roijattua maalämpölaitteen sisälle tekniseen tilaan naapurimme ystävällisellä avustuksella. Eikä ollutkaan mikään ihan pieni homma. Laite painaa sellaiset reilut 280 kg, eikä tekninen tilakaan ole järin suuri. Mutta homma onnistui, ja työtapaturmana ainoastaan teknisen tilan oven karmi hieman kolhiintui. Sen kanssa ehkä pystymme elämään... Mutta siellä se nyt on! Sähkärikään ei ollut jättänyt liikaa tilaa tuolle kapineelle. Jos laitteen tunkisi ihan täysin paikoilleen, ei etupaneeli mahtuisi asennusta ajatellen aukeamaan. Melkoisen vähän neliöitä nykyään varataan uusissa taloissa noille kojehuoneille. Toisaalta, eipä sitä tilaa paljon tarvitsekaan kuin asennusvaiheessa.

IV-konekin on muuten paikoillaan, ollut jo vähän aikaa.

Blancon allas on nyt kiinni keittiön tasossa.

Tulipa katsottua tuossa vähän tarkemmin tuota Blancon systeemiäkin, ja jotenkin tuli sellainen tunne, että hieman turhaan tuohon on tehty tuo "vipu" eteen keskelle. Siis ilmeisesti tuo vipu on ainoastaan sitä varten, että oikean puolen altaasta saa tyhjennettyä likavedet viemäriin ilman, että kädet joutuu laittamaan likaveteen. Eli viemärin saa avattua tuosta. Mutta sitä ei suinkaan saa laitettua tuon nupin avulla takaisin kiinni. Eli siis koko tuo vipu vain sen takia, ettei tarvitse itse käsipelillä avata pohjasta viemäriä, mutta muuta virkaa sillä ei ole. Tai sitten meillä on mennyt jotain totaalisesti ohi.  Kertokaa ihmeessä, jos tuolle systeemille kuuluisi joku suurempikin virka? No eihän siinä, onhan se ihan kivan näköinen nappula siinä.

Viikonloppu tuli taas vietettyä missäs muuallakaan kuin raksalla. Mies sai tehtyä iv-eristyshommat viittä vaille valmiiksi. Melkoinen homma niissä kyllä on, kun yksin tekee! Mutta tuska alkaa helpottaa, enää on muutama pikku juttu tekemättä.

Itse sain saumattua tytön tulevasta huoneesta katon rajat ja nurkat. Kuulostaa pieneltä hommalta, mutta vauvan hoidon ohessa sekin oli saavutus!  Huone oli jäänyt aiemmin saumaamatta (ja maalaamatta), koska se on ollut täynnä "roinaa", siellä kun oli säilytyksessä muun muassa kodinhoitohuoneen kaapit. Nyt huone oli jo sen verran tyhjä, että sinne mahtui saumaamaan. Enää saumojen päälle pohjamaalia, huoneeseen jotain suloisen väristä maalia, parkettia lattiaan ja listaa perään ja taas olisi yksi huone valmis. Kuulostaa helpolta ja nopealta...