Ainakin pyörähdän kertomassa mitä meille kuuluu, kun blogia ei ole päivitetty kuukausiin. Ei ole ehtinyt, eipä ole huvittanutkaan. Kiitos kaikille blogia lukeneille, ja anteeksi jos olen joihinkin kommentteihin unohtanut vastata! Viime aikoina blogi ei ole täällä päässä kauheasti huomiota osakseen saanut...

Tiivistettynä, täällä sitä elellään tyytyväisenä omassa kodissa. Rakentaminen ei ollut ihan ykkösenä mielessä muuton jälkeen, mutta jotain pientä mies on ahertanut, kuten kynnyksiä, silikoneja, pikku maalausprojekteja, metallilistoja jne... Kuvia kaikista ei tähän hetkeen ole, josko sitten myöhemmin.

Projekti on taas pyörähtänyt paremmin liikkeelle, kun mies on jatkanut saunan pohjatöiden tekoa. Tai no mitä sitä kiertelemään, mies on tehnyt saunan pohjatyöt kokonaan uudelleen, kun oli pakko. Syitä on turha julkisesti alkaa vatvomaan, mutta hieman ylimääräistä rahanmenoa tuli, paljon ylimääräistä työtä ja ajan tuhlausta. No, kaikki ei aina mene niin kuin elokuvissa, joskus itsestä riippumattomista syistä. Mutta nyt homma etenee, ja ehkä omassa kodissa päästään saunomaankin ennen kesää!

Tässäpä uupumaan jäänyt kuva Inarian eteiskaapista.Edelleen tuo elää vähän omaa elämäänsä, välillä ovet eivät jostain syystä pysy kiinni, yleensä pysyvät. Onneksi 90 % ajasta tuo nykyään toimii.

Suihku-wc:ssä on tosiaan Hietakari Designin mittatilausliukuovi. Ihan putkeen senkään toimitus ei mennyt, toimituksesta puuttui melkoisesti osia, ja niitä saatiin odotella. Loppu hyvin, kaikki hyvin, nyt meillä on toimiva liukuseinä, joka on tuossa tilassa ihan loistava! Eipä kastu sukat, kaikki vesi pysyy suihkun puolella. Satsauksen arvoinen asia tuohon tilaan. Kuva on aavistuksen pimeä, pahoitteluni.Muutenkin tuo suihku-wc alkaa olla valmis, pari pyyhetelinettä vielä puuttuu. Yllättävän toimivakin tuo on ollut, vaikka tilan ahtautta moneen kertaan rakennusaikana kauhisteltiinkin. Swedbergsin allas on ollut ainakin tähän mennessä ihan riittävän iso. WC-paperitelineeksi hommattiin imukupillinen versio ja se kiinnitettiin suihkuseinään, kun muuta järkevää paikkaa ei löytynyt. Toimii.Vessan väreihin sopiva pyyhenaulakkokin löydettiin.Sisustus on kokonaisuudessaan vielä hieman kesken. Puuttuu verhoja, mattoja, huonekaluja... Ne meinaan tuntuvat ihan vaan hieman kalliilta näin hoitovapaalla "oleillessa". Toisaalta emme halua ostaa mitään väliaikaista, ostetaan sitten kerralla se mitä halutaan, kunhan aika on. Ehtiihän sitä. JOS joskus vielä uusi talo rakennettaisiin, olisi kiva varata budjettiin semmoinen 10 000 e pelkkään sisustamiseen. Uutta hienoa kotia olisi meinaan ihana sisustaa enemmänkin. :)

Maalämmöstä sen verran, että ainakin tähän mennessä Stiebel Eltron on toiminut loistavasti, myös paukkupakkasilla! Pikkaisen on ollut ongelmia pintamateriaalien kanssa sen takia, että lämmöt saatiin päälle niin myöhään, mutta sehän taas ei liity millään tavalla Stiebeliin, vaan vikahan oli ihan jossain muualla. Aika näyttää mille tasolle talon lämmityskulut asettuvat.