Koska suuri osa taloprojektistamme kiinnostuneista asuu melko kaukana Lappeenrannasta, ajatettelimme että blogi voi olla hyvä keino pitää heidät tietoisina projektin etenemisestä...

Taustatiedot lyhyesti:

Talon rakentaminen alkoi toden teolla pyöriä mielessä tammikuussa 2010. Toki asiaa oli harkittu jo edeltävät pari vuotta... Helmikuussa 2010 päätettin hakea tonttia Lappeenrannan Ruoholammelta, ja kun sellainen myös saatiin, alkoi projekti edetä toden teolla.

Talomalliksi pitkän harkinnan jälkeen valittiin Kastellin plazia 139P, jonka pohjapiirrustus löytyy täältä: http://www.kastelli.fi/talot/talomallistot/plazia/Plazia+139+P . Talo tulee tontille peilikuvana, ja takkahuonetta suurensimme 15 neliön kokoiseksi, jotta vieraat mahtuvat paremmin majoittumaan. (Ei, meillä ei vanhempia majoiteta talossa sisällä... Sisaruksista ja kavereista voidaan neuvotella tapauskohtaisesti. )

Viimeisiin kuukausiin on mahtunut melkoisesti suunnittelua, on valittu vastaavat työnjohtajat, valittu lämmitysmuoto (meille tulee maalämpö), kilpailutettu maalämpöpumput ja sähkötyöt, suunniteltu talon paikka tontille, haettu lainaa pankista (kiitos takaajille luottamuksesta!), valittu takkaa jne, jne...

Tällä hetkellä tilanne on se, että rakennuslupakuvat saatiin juuri Kastellilta ja energiatodistuksen haku voi alkaa, samalla pääsee vauhtiin sähkösuunnitelman teko. Rakennuslupa olisi tarkoitus saada juhannukseen 2010 mennessä, jotta pohjatyöt ja perustukset päästään tekemään kesäloman aikana heinäkuussa. Talopaketin on tarkoitus tulla tontille viikolla 33.