Nykyinen vuokra-asunto on nyt irtisanottu, joten vihoviimeinen mahdollinen muuttopäivä on 31.10.2011. Hui! Alkaa vähitellen iskostua tajuntaan, että tuonne "tontille" tai "raksalle" ollaan ihan oikeasti muuttamassa -ja vieläpä ihan kohta!

Edistymistäkin on tapahtunut paljon. Kuvia ei tähän hätään ole, koska en saa kuvia siirrettyä koneelle piuhan matkattua vahingossa Helsinkiin... Joten kuvat seuraavat sitten ensi viikonloppuna. Mutta muun muassa makkarin wc:ssä on pönttö paikallaan, suihku-wc on laatoitettu ja saumattu, eteisen lattiassa on laatat, kodinhoitohuoneessa on "koiran tassujenpesuallas" paikallaan, hanat löytyy paikoiltaan keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta ja makkarin wc:stä... Mitäs vielä?

Tytön huoneessa on parketti ja taitaa olla lattialistatkin. Väliovien asennus on alkamassa.

Katossa ollut "halkeama" on korjattu, korjaus vielä erottuu, mutta ajan kuluessa taitaa koko katto sen verran tummua, ettei eroa huomaa. Valokuitu on nyt toiminnassa. Tai ainakin pitäisi olla, muttei ole vielä testattu. Pitänee virittää telkkari paikoilleen, jotta pääsisi raksailtoina tuijottamaan urho-tv:ltä SaiPan tai HPK:n  pelejä.  

Ja joskus aikaisemmin mainittu reklamaatio Lappeenrannan Energiallekin muuten päättyi hyvin, vaikken ole siitä muistanut mainitakaan. Tilannehan oli se, että kyseisestä firmasta myytiin meille normaalia isompi sähköliittymä, koska maalämmön kanssa muka tarvitsee sellaisen. Liittymämaksu on siis kalliimpi, samoin kuin kuukausimaksut. Sähkärimmehän ei tästä tiennyt mitään, koska hän oli suunnitellut taloomme pienemmän sähköliittymän. Sulakkeet oli siis mitoitettu pienemmän liittymän mukaan, joten isommasta liittymästä ei meille olisi ollut mitään hyötyä -eikä sitä siis tarvitse maalämmönkään takia. Pitkä juttu kokonaisuudessaan, mutta kun vaihdoimme sähköliittymän pienempään, oli sähkölaitos sitä mieltä, ettei heidän kuulu meille korvata erotusta liittymien hinnasta, mitäs otimme isomman. Maalaisjärki kai sanoo, että jos asiasta mitään tietämättömät menevät ostamaan normaalia sähköliittymää, ja heille suositellaan asiantuntijan toimesta (turhaan) isompaa, niin kyllähän se hieman huijaukselta kuulostaa...

Loppu hyvin, kaikki hyvin, rahat saatiin takaisin, eikä menetetty koko sotkussa kuin joitakin kymppejä... Niistäkin olisi toki voinut alkaa tappelemaan, mutta ei jaksanut, kun tämä alkuperäisenkin sotkun hoitaminen vaati sen verran, että saimme neuvot kuluttavirastosta, ja uhkasimme viedä asian eteenpäin...