Oma tietämykseni kasveista on sitä tasoa, että juuri ja juuri saan pidettyä huonekasvit hengissä ja omaksi iloksi kasvattelen kesäisin basilikaa ja muita yrttejä. Siinähän sitä sitten olisikin hommaa, jos alkaisi miettiä mitkä kasvit menestyvät missäkin ja vaihtoehtojahan on miljoona. Jotain tarttis tehrä silti, vaikka kyllähän tuo piha kauniilta näyttää näinkin. Ovelasti toki tuostakin kuvasta rajattu pois kaunis pölyävä hiekkapiha.Päätimme sitten tilata pihasuunnitelman ihan ammattilaisilta. Suunnitelma kustansi suunnittelukäynteineen rapiat 300 euroa. Eilen tupsahti suunnitelma postilaatikkoon.

Kasveja näyttäisi olevan 47 eri lajiketta, enkä todellakaan ole ehtinyt vielä katsastamaan niitä läpi, että minkäslaista kasvia on tarjolla. Joitakin kohtia emme ihan tuosta suunnitelmasta allekirjoita (ääriesimerkkinä vaikka se, että sanoimme ei asfalttia, ja nyt autopihalle on piirretty asfaltti...) mutta kyllä tuosta kivasti saa tukea omille ajatuksille. Onpahan joku selkeä pohja, mitä lähteä omassa päässä työstämään. Päällimmäisenä jää ehkä mieleen, että kyllä tuossa pihassakin on vielä melkoisesti tehtävää. Ja varmaan melkoisen määrän eurojakin saisi vielä tuohon pihaan upotettua, jos tuon koko suunnitelman sellaisenaan toteuttaisi. Noo, mikäs kiire sitä on valmiissa maailmassa, vai miten se meni...

Viime aikoina on myös työstetty näitä.Tai mieshän nuo teki, ja itse olen lähinnä ollut mukana maalauspuolessa. Josko ensi viikonlopun jälkeen näitä saisi paikalleenkin terasseille.